Wanneer de verzekeringsarts twijfel of er sprake is van duurzame arbeidsongeschiktheid, kan hij een fictieve FML op stellen waarop de blijvende beperkingen staan.

De arbeidsdeskundige kan hij dan vragen een bottle-neck analyse uit te voeren. Dit is een arbeidskundige beoordeling op basis van de blijvende beperkingen.

Dus stel dat u door operaties en/of therapie op termijn weer kan functioneren in meer of mindere mate, wat zijn dan uw mogelijkheden theoretisch gezien op de arbeidsmarkt ?

Aanwijzingen voor de wijze waarop deze beoordeling behoort te verlopen staat op bladzijde 50 en verder en bladzijde 62 en verder.

Samengevat moet de arbeidskundige zijn bevindingen terugkoppelen aan de verzekeringsarts die, wanneer hij dat niet gedaan heeft, een uitspraak behoort te doen over duurzaamheid en de termijn waarop verbeteringen te verwachten zijn.

Het is niet zo dat de arbeidsdeskundige op basis van een laag AO% kan concluderen dat er geen sprake is van duurzame arbeidsongeschiktheid op basis van uitsluitend dit percentage. 

Duurzame arbeidsongeschiktheid dient zowel medisch als arbeidskundig onderbouwt zijn.